ENTREVISTES

Canvi d’aires


Entrevista a Xavi Igual, alumne de 1r de Batxillerat

El 31 d’agost de 2017 en Xavi es va embarcar en un viatge cap a Canadà, però no un viatge de vacances, sinó una experiència en la qual va conèixer una nova cultura, nova gent i va millorar l’anglès. Va ser un “exchange student” o com aquí diem, un alumne d’intercanvi, en un institut canadenc, com un ciutadà de la ciutat de Edmonton.

Per què vas decidir marxar? Per què Canadà?

Vaig decidir marxar per millorar l’anglès, a més a més, volia un canvi d’aires. Estava entre Rússia i Canadà, i com a mi m’agrada molt el hockey vaig pensar que Canadà seria la millor opció ja que allà tenen molt bons equips de hockey.

Al principi com et vas sentir en arribar a la teva nova casa?

A l’àmbit familiar em vaig sentit molt còmode des del principi. La família em tractava molt bé, sempre he pensat que vaig tenir molta sort amb això, ja que no els coneixes de veritat fins que arribes allà. Els primers dies era una mica difícil sobretot la comunicació; l’accent i tot és diferent, però la família va estar allà sempre que els vaig necessitar .

Et vas adaptar bé a l’escola?

Els primers dies també era una mica complicat, ja que no coneixia a ningú de la meva edat, hi havien més de 400 persones en el meu curs, i no sabia on podia encaixar.

L’ idioma et va costar?

Sí, al principi em costava comunicar-me perquè parlen de forma diferent a la que tu has après a l’escola, però a poc a poc et vas adaptant i fixant en com parlen.

Què destacaries?

Quan els meus amics em van preparar una festa per despedir-nos, ja que no els tornaria a veure en molt de temps.

Què li recomanaries a una persona que vol viatjar d’intercanvi?

Que conegui el país, que s’informi dels costums i que estigui obert a conèixer coses noves.

Que treus de positiu d’aquesta experiència?

El bon nivell d’anglès i sobretot haver fet nous amics a l’altra banda del món.

Tornaries en un futur?

Sí, aquest mateix estiu aniré de visita perquè, vulguis o no, allà tens una vida diferent a la que tens aquí, llavors quan marxes, ho trobes molt a faltar.

Comentaris tancats.