ACTUALITAT, Cròniques

La Fundació Benallar ajuda als joves immigrants a tenir una nova oportunitat

Amb motiu de la celebració de Sant Josep de Calassanç (patró de les Escoles Pies) van venir el 28 novembre dos col·laboradors de la Fundació Benallar a fer una xerrada sobre aquesta organització. Aquesta Fundació fa projectes de voluntariat on acullen joves immigrants i refugiats sense llar que arriben a Barcelona.

Després de creuar el mar, diversos països i fer un gran recorregut fins a Barcelona, la Fundació ajuda. La tasca principal és donar a aquests joves un habitatge (que compartiran entre tots els immigrants), menjar i una feina a l’hort de la casa. Tot aquest procés és controlat per voluntaris les 24 hores del dia, els quals bàsicament s’encarreguen de les necessitats logístiques del pis. Mentrestant, les persones acollides aprenen a conviure i a tenir responsabilitats domèstiques. 

Els joves conviuen amb aquesta Fundació durant tres anys, que és la durada mínima establerta en el procés d’arrelament social. Un cop finalitzat aquest procés, ja poden tenir els documents necessaris per poder treballar a la ciutat.

Els objectius de la fundació Benallar són tenir un acompanyament educatiu en habitatge, la formació en ciutadania, la integració a la comunitat i la formació professional dual.

Comentaris tancats.