ACTUALITAT, Cròniques

Amalgama7, la fundació que ajuda als joves

Un any més els treballadors del projecte de la fundació Amalgama7 van venir a fer una xerrada a la nostra escola sobre temes interessants pels adolescents. A cada classe es van presentar dos o tres terapèutics i, al ser una quantitat reduïda de persones, va permetre poder fer debats.

Amalgama7 es va fundar l’any 1997 per donar un servei d’ajuda i atendre a joves, a adolescents i a les seves famílies. Va sorgir a partir d’un col·lectiu de nois i noies adolescents consumidors de drogues i alcohol, o que realitzen comportaments de risc en àmbits familiars, acadèmics, laborals, socials, etc. que poden afectar a la seva activitat principal.

Durant aquests 20 anys que fa de la seva fundació, Amalgama7 ha desenvolupat una cadena de centres d’atenció ambulatòria a Madrid i Barcelona. Aquests espais ofereixen una atenció clínica, acadèmica i una casa de colònies. A més, cada família de la filla o del fill resident té una atenció personalitzada i específica durant el procés d’ingrés.

Aquesta fundació ofereix uns amplis serveis com, per exemple, activitats de prevenció i formació, adreçades a diversos col·lectius, ja siguin alumnes, pares o mestres. I també realitza activitats de prevenció, avaluació, investigació, entre altres, amb l’ajuda de professionals del sector terapèutic, societats científiques, acadèmics, universitats, etc. Una de les activitats que proposen són tallers de tres hores d’una temàtica específica, aquests consten d’una part on es responen preguntes que fan els assistents i una altra part d’explicació sobre el tema tractat. Doncs aquest taller és el que vam dur a terme a la nostra escola.

El nostre taller girava entorn de la temàtica de ‘Conductes de sexualitat de risc’ i, a banda de parlar sobre aquest tema, també vam estar debatent diferents problemes al voltant d’aquesta temàtica, com, per exemple, si influencien els estereotips o les xarxes socials en aquests conductes.   

(casa on dona servei la fundació Amalgama7)

Comentaris tancats.