ACTUALITAT, Cròniques

Mirall Trencat, una ruta per Barcelona

El passat divendres 1 de febrer els alumnes de segon de batxillerat vam anar a fer una ruta literària de Mercè Rodoreda, amb el motiu de la recent lectura de Mirall Trencat.

Vam començar la ruta pel carrer Balmes, al costat de la parada de ferrocarrils Pàdua; l’origen de l’obra va ser en aquest barri de Sant Gervasi, ja que és on va viure l’autora. Primer, ens van situar a on era casa seva, la torre on hi havia viscut sempre i en la qual es va inspirar per escriure Mirall Trencat, però actualment no s’hi pot accedir al seu interior.

Després vam anar caminant fins als jardins d’Enric Sagnier que Mercè Rodoreda va agafar com a exemple per la seva novel·la.

Més tard, vam anar a buscar els ferrocarrils per arribar fins a la zona del centre de Barcelona. Allà vam anar en veure la façana del Liceu que també surt a Mirall Trencat i, finalment vam acabar la nostra visita al Mercat de la Boqueria.

A part de veure els llocs més representants de la novel·la de Mercè Rodoreda, durant la visita també vam anar parlant dels fets més importants d’aquesta, com el simbolisme o els fets més rellevants de l’obra.

(carrer de casa de Mercè Rodoreda9
(els Jardins d’Enric Sagnier)
(els Jardins d’Enric Sagnier)
(la Boqueria)

Comentaris tancats.