Cròniques

Jornades d’emprenedoria a 1r de Batxillerat

Des del dia 27 de febrer fins al dijous 7 de març l’escola va dedicar els diferents dies a realitzar diverses activitats amb un objectiu informatiu i inspirador per als alumnes de cara a un futur no tan llunyà.

Fos dins o fora de l’escola, els alumnes van tenir l’oportunitat d’atendre a xerrades d’adults explicant la seva experiència laboral, ser empresaris per uns dies tenint el seu propi negoci, fer de visitors al Mobile World Congress, etc.

DIMECRES 27 DE FEBRER

Els alumnes que cursen la matèria d’Economia d’empresa (i 5 alumnes més de Batxillerat) van participar al certamen d’emprenedoria 4YFN. Un certamen que presentava els lemes:

“ DISCOVER THE STARTUP TECHNOLOGY THAT WILL BE MAKING A DIFFERENCE 4 YEARS FROM NOW”

“ 4YFN held their biggest event ever during their 6th edition durint the world’s largest exhibition for the mobile industry, MWCBarcelona, supporting startups, investors and companies to connect and launch new business ventures together “

Els alumnes van anar acompanyats de les dues professores Aina Surroca i Marta Pinós a Plaça Espanya on els esperava un lloc enriquit de nova tecnologia, d’inversors i emprenedors.

Un cop van tenir el seu passe registrat per poder entrar, van realitzar un tour guiat per cadascuna de les professores. Van veure les diferents parts de la gran instal·lació: el lloc on els inversors veien els projectes de cada emprenedor, l’espai on es concentraven totes les diferents startups, l’escenari on es feien xerrades, la part on podies menjar i beure, etc.

Més tard, van reunir-se els dos grups, els quals van esperar que una xerrada d’Amazon comencés. La xerrada anava teòricament del nou producte d’aquesta empresa, Alexa, tot i que va ser més encarada cap a inspirar per crear nous productes i serveis i com fer-ho.

Alumnes de 1r de Batxillerat a l’event 4YFN
Portaveu d’Amazon fent la xerrada a l’escenari del 4YFN

DIVENDRES 1 DE MARÇ

El divendres 1 de març van tenir lloc els seminaris professionals dins les aules de la mateixa escola. A les 11:30 a cada classe va començar una xerrada especialitzada per cada tipologia de batxillerat. Eren pares i mares dels mateixos alumnes o persones que tenen contacte amb l’escola els que van preparar-se una petita explicació de la seva trajectòria fins al dia d’avui.

Genèricament les xerrades van constar d’explicacions de les seves trajectòries fins a arribar al món laboral. Però, els pares i mares van enfocar més les seves paraules d’una manera més filosòfica, és a dir, no només van explicar què havien estudiat i a què es dedicaven, sinó com han fet per arribar a on són ara, quins inconvenients s’han trobat i van donar consells als alumnes.

Els i les protagonistes d’aquests seminaris van ser persones que es dediquen a ser advocat, al màrqueting, al disseny gràfic, a la direcció dins del cinema, al periodisme, al món escènic actuant, etc.

Mercedes Cirera i Gerard Alvaro formant part dels seminaris professionals a l’aula 1.2

DIMARTS 5 DE MARÇ

Els alumnes que estudien la matèria d’Economia d’empresa porten mesos pensant i dissenyant el seu projecte “mini empreses”. Consisteix a organitzar-se en grups de treball i treure un producte cap endavant. Fins ara havien estat pensant aquest, contactant amb gent per poder-lo dissenyar i produir i fent un estudi de mercat. El passat dimarts 5 de març a les 10h va tenir lloc la primera “posada en escena” d’aquest projecte a l’entrada de l’escola. Amb petites taules decorades, les diferents empreses van posar a la venda el seu producte. Així mateix, tant alumnes com personal de l’escola tenia l’oportunitat de veure què havien ideat i comprar-ho.

DIMECRES 6 DE MARÇ

Continuaven les jornades d’emprenedoria a l’escola i ho feien les mini empreses amb la mateixa posada de cara al públic a la recepció de l’escola. Cada vegada s’hi acostava més gent a veure quins productes oferien i de què tractaven aquests.

A les 12:30 tots els alumnes de 1r de Batxillerat es van dirigir a la sala d’actes de l’escola per atendre a una xerrada a càrrec d’en Christian Rodríguez. Un noi qui ha format part de molts projectes emprenedors després d’haver realitzat els seus estudis previs. Va enfocar la seva xerrada cap a “Com puc emprendre” i “Què és emprendre”. A través de reflexions i consells va parlar durant una hora i mitja inspirant als alumnes i exposant com podies tu crear la teva idea i tirar-la cap endavant.

DIJOUS 7 DE MARÇ

Els alumnes de 1r que exposaven productes creats per ells mateixos tenien l’últim dia per poder-los vendre als clients.

I com a última activitat emprenedora, els alumnes del batxillerat científic i social van poder escoltar a tres dones explicant la seva trajectòria. A les 12:30 a la Mediateca, la Montse Bonastre (Arquitecta), la Roser Cuscó (e-commerç) i la Neus Sancho (odontòloga) havien preparat una “exposició” digital seguida d’una explicació: què havien estudiat, els projectes que varen dur a terme durant la seva trajectòria laboral, i a què es dediquen actualment. Són tres dones amb total iniciativa que van inspirar als alumnes i explicant les seves experiències, els van fer pensar i reflexionar.

Laura Colell

Comentaris tancats.