OPINIÓ, Recomanacions culturals

Alita, Àngel de combat, una adaptació d’alt nivell.

Una de les pel·lícules que ens ha portat aquest 2019 es Alita: Àngel de combat, dirigida per Robert Rodríguez i produïda per les mateixes persones que Avatar.

Alita: Àngel de combat és una producció carregada d’acció i d’efectes especials que ens narra la història d’Alita, una noia de cos robòtic que va ser rescatada per un científic i enginyer que acabarà esdevenint el seu pare. Alita coneix ràpidament a Hugo, un noi que es mostra amable i que acabarà convertint-se en el seu amic. L’Hugo ensenya a Alita a jugar a Motorball, un emocionant (i segons com perillós) esport que es juga amb patins i una bola, i que causa furor a la ciutat on viuen. Alita però, no trigarà a descobrir que a la ciutat també habiten persones hostils, i que de vegades les coses s’arreglen amb violència, així doncs a la pel·lícula podem veure com es creen els llaços d’amistat a la vegada que també es creen les enemistats.

Alita: Àngel de combat està basada en el manga “GUNNM”, creat per Yukito Kishiro, el qual no he llegit, i per tant no sé fins a quin nivell la pel·lícula és fidel a l’obra original. Encara així, la pel·lícula es pot gaudir de forma normal i corrent, però els aficionats a l’Alita original podran jutjar si realment es tracta d’una bona adaptació.

No entraré en els detalls de la trama per no espatllar la pel·lícula a aquells que la vulguin veure, però a mi personalment el final no em va semblar suficient, ja que queda obert a una continuació, i pot fer la impressió d’incompleta. De totes maneres, la trama de la pel·lícula sí que ens explica tot l’inici d’alguna cosa més gran. El film, destacable també per les impressionants escenes de combats i Motorball és sens dubte una bona proposta per a tots aquells que busquin una pel·lícula amb elements espectaculars i que els mantingui entretinguts.


Comentaris tancats.