OPINIÓ, Recomanacions culturals

Blue Planet II, una preciosa dedicatòria al món marí

Blue Planet II és el producte d’una espectacular combinació entre les noves tecnologies, el saber fer de la BBC, una banda sonora impecable i molt d’amor cap al món marí.

Estrenada el 2017, Blue Planet II és una de les diverses sèries de documentals que ha produït BBC, i en aquest cas actua com a successora de The Blue Planet, de l’any 2001.

Aquesta sèrie de 7 capítols realitza un recorregut a través de les diferents localitzacions marines que existeixen al nostre planeta, des de la intensa vida als boscos marins fins a les profunditats, on habiten el misteri i el desconegut. Vida, moviment, colors, aigua, el mar esdevé en aquest cas l’espectacular localització en la qual tots lluitaran per viure. La sèrie ens va descobrint petites anècdotes que succeeixen durant la vida de diferents espècies marines que potser no coneixíem, ja que al mar cohabiten tota classe de peixos i éssers de totes les mides i aspectes.

Aquesta sèrie – documental compta amb un apartat visual que cal qualificar d’excel·lent, amb unes seqüències espectaculars que ens demostren fins a on podem arribar amb les tecnologies d’avui en dia a l’hora de captar la natura que ens envolta. Blue Planet II també vol transmetre un missatge clar sobre les conseqüències que està tenint la contaminació al mar, especialment per part dels plàstics, afectant la vida dels animals i posant-los en greus riscs. Cal destacar també l’espectacular banda sonora que acompanya a la sèrie, la qual compta entre els seus compositors amb la presència de Hans Zimmer, reconegut per haver realitzat bandes sonores a pel·lícules com “Interstellar”.

Blue Planet II és una gran obra que aconsegueix captar a l’espectador, que busca parlar sobre la bellesa i la fragilitat de la vida marina, i probablement aquesta producció deixi indiferents a pocs, és per això que és altament recomanable per a tota mena de públics.

Comentaris tancats.