ACTUALITAT

Veritats i mentides dels remeis casolans

Arriba la primavera i amb ella va les al·lèrgies i els refredats. No esteu cansats d’anar cada vegada que teniu mocs al metge? Cada any la mateixa visita quan arriba aquesta època i ens posem malalts. Hi ha molts remeis casolans que ens ajuden a acabar amb la malaltia, però, hem d’anar amb compte, no tot el que llegim és veritat.

En aquest article explicaré alguns remeis que podem fer servir i d’altres que per molt que llegim que funcionen, realment no ho fan!

VERITAT

Te amb mel: Moltes vegades hem sentit que la mel ens ajuda a curar refredats i va bé per la gola, i, evidentment, és així. Prendre te amb mel és una cosa molt senzilla i ens pot anar perfecte en aquests casos.

Prendre líquids: És molt important beure líquids, ja que netegen la sang i els ronyons; ajuden a fer que els virus i els bacteris s’expulsin més de pressa.

Xocolata: La xocolata ajuda a parar la tos, té teobromina que actua de manera molt eficaç com un supressor de la tos.

Netejar-se les mans sovint: Rentar-se les mans quan estàs malalt, t’ajuda a netejar els virus i bacteris del cos, ja que les mans és una zona on s’acumulen més. Netejar-se les mans i dutxar-se és un bon remei per ajudar a posar fi a la malaltia.

Drap amb aigua freda: Quan tens febre, posar-te un drap d’aigua freda el front ajuda a regular la temperatura del teu cos fent que et baixi la febre. És un remei fàcil i ràpid per baixar la febre.

MITE

Prendre vitamina C: Fals. Moltes vegades ens han dit que prendre fruita o verdures ens va bé quan estem malalts, però, no és del tot cert. La vitamina C no curarà el refredat. És el mateix prendre vitamina C que qualsevol altre vitamina.

No obrir les finestres: Al contrari, s’han de ventilar les habitacions perquè els virus no es quedin a casa. L’aire que marxa se’ls emporta i a més entra nou aire i aquest ajuda a la persona a curar-se abans.

Regalèssia: Prendre regalèssia NO ajuda a curar el refredat, ja que no té cap propietat curativa, és veritat que pot ajudar a alleujar el dolor, però no a curar.

Menjar ceba: A l’antiguitat es creia que la ceba podia absorbir l’aire nociu que causava malalties com la pesta, però no s’ha comprovat científicament que això sigui així. Tot i que és cert que si es cuina en brou de pollastre, pot ajudar a netejar les fosses nasals.

El fred provoca el refredat: No és el fred el que provoca els refredats, sinó que es tracta d’una malaltia vírica contagiosa que es transmet quan es parla o s’esternuda. Així que, encara que faci fred, no has d’allunyar-te d’ell perquè som les mateixes persones qui provoquem el refredat.

Comentaris tancats.