ACTUALITAT

10 raons per celebrar el 8 de Març tots els dies

El 8 de Març celebrem internacionalment el dia de la dona, per això has de conèixer 10 motius per manifestar-te

1- La Violència de Gènere continua sent abundant

Tot i que en 2018 les dades de mort per causa de violència de gènere ha disminuït respecte a les del 2017, continuen sent abundants i no es troba una gran diferencia, ja que el 2017 va haver-hi un total de 51 víctimes i el registre d’aquest últim any és de 47. Aquestes dades no ens deixen la consciència tranquil·la, ja que en només dos mesos ja han estat assassinades 9 dones.

Víctimes mortals (Gener-Febrer 2019)
Total Víctimes9
No havia presentat denúncia8
L’agressor era la seva parella7
Estava separada del agressorDADES NO TROBADES
En fase de separació2

2- Les dones guanyen un 20% MENYS que els homes

Imagina una empresa amb dos càrrecs on es fa completament el mateix, però un d’ells cobra un 20% menys. Només hi ha una raó que justifica això. Un treballador és una dona. Això significa que al final d’any la diferència de salari entre la dona i l’home és de 15.000 €.

3- 2 de cada 3 persones que pateixen analfabetisme són dones

Encara en 2019 l’educació a molts països no acaba de ser justa entre els nens i les nenes. Moltes noies encara no tenen dret a l’educació i les que aconsegueixen una educació moltes vegades es veuen forçades a deixar els estudis per fer tasques a la llar o no sempre tenen recursos necessaris per continuar.

4- 7 de cada 10 persones pobres són dones

L’educació és un fet que condiciona al futur de la dona, ja que per falta a poder accedir a un servei com aquest no tenen l’oportunitat de preparar-se pel món laboral. Això implica diverses complicacions a l’hora de trobar feina i en cas de trobar no tenir un salari que pugui cobrir les seves necessitats.

5- La mutilació genital afecta a 200.000 nenes

En moltes cultures es pren com a costum religiós la mutilació genital femenina. Aquest costum consisteix en l’extirpació de part dels genitals femenins, cal mencionar que la pràctica no té cap finalitat terapèutica. Els seus objectius són evitar el plaer de la dona en el sexe i que aquesta pugui arribar a ser verge fins al matrimoni sense ser “impura”.

Algunes de les conseqüències d’aquest fenomen són: infertilitat, infeccions d’orina, relacions sexuals doloroses, anèmia, depressió… Moltes dones acaben morint en el procés.

6- 36 països sense dret a vot

Són un total de 36 països els que encara no accepten el vot de la dona en les seves eleccions. I per poder realitzar activitats quotidianes és necessari el permís del seu cònjuge o bé el d’una figura masculina de l’entorn familiar.

7- El poder legislatiu accepta conductes de violència de gènere

No són pocs els països que encara la seva llei permet l’agressió de les dones de manera justificada. A estats com Nigèria castiguen l’adulteri femení i permeten la violència domèstica. A Guatemala l’home no és castigat per violació sempre que estigui casat amb la víctima de l’agressió. En països com Aràbia Saudita la dona no té dret ni a caminar sense una figura masculina i a Israel el divorci no és permès.

8- Publicitat que minoritza a la dona

La publicitat al llarg dels anys ha utilitzat el masclisme per la promoció del productes. La gran majoria dels productes utilitzats són del manteniment de la llar.

9- El 94% d’excedències per fills són de dones

La dona encara ha de fer sacrificis per mantenir a la seva família, la causa de baixa més freqüent per les dones són per causes maternals, implicant que la dona una vegada més és l’encarregada de ser ella qui cuida als nens a casa.

10- Vas arribar al món gràcies a una dona

Al final del dia, independentment del nostre nucli familiar, tothom ha nascut gràcies a una dona i és hora de mostrar el respecte i la gratitud.

Comentaris tancats.