Notícies del Món

S’apropa Eurovisió 2019

S’apropa el maig, i això significa que queda poc per  festival anual d’Eurovisió; queda menys d’un mes per la celebració del festival més antics de la televisió, des del 195.  I no només el més antic sinó que també  és el festival de la cançó amb més audiència internacional, amb 400 milions de persones aproximadament.

En aquest festival europeu els últims països guanyadors han sigut: Israel, Portugal, Ucraïna i Suècia. I els països que han guanyat més anys són: Irlanda (7), Suècia (6) i Regne Unit, França i Luxemburg (5), Espanya per la seva part ha sortit guanyador 2 cops.

En l’edició d’aquest any, se celebrarà el 18 de maig a Israel, ja que va ser el guanyador de l’anterior edició, la del 2018, amb la cançó de Toy, de Netta Barzilai.

Encara que els països participants no estan definits, ja que la semifinal serà el 14 i 16 de maigs, només són 6 països ja classificats de moment. Els que participaran són: Israel; com a amfitrió, després hi ha el Big 5, entre ells Alemanya, Espanya, França, Itàlia i el Regne Unit, que són els països que més aporten a la Unió Europea, els que tenen garantit la participació en el festival cada any.

El que sí que ja se sap són els artistes que representaran a cada país a Eurovisió. Els més destacats serien: Espanya: Miki; amb ‘La Venda’, França, Mahmood; amb ‘Soldi’, Israel: Kobi Marimi; amb ‘Home’, Regne Unit: Michael Rice; amb ‘Bigger than Us’, Chipre: Tamta; amb ‘Replay’, Grecia: Serhat; amb ‘Better Love’, Suissa: Luca Hanni; amb ‘She Got Me’, etc.

No hi ha dubte que serà un festival molt emocionant.

Comentaris tancats.