ACTUALITAT, OPINIÓ

Videojocs retro, els nous videojocs

El món dels videojocs creix any rere any sense parar, i cada cop arriba més lluny. Noves consoles, nous títols, continuacions de títols anteriors, jocs de mòbil, esports electrònics… El públic que participa de la indústria del videojoc com a consumidor és avui en dia molt ampli. Però, no només els nous videojocs tenen l’atenció dels aficionats. Ja des de fa anys ha existit un públic que ha volgut mantenir la cultura dels videojocs antics, aquells que ja no es troben a les tendes convencionals i que, si es volen tenir en físic, caldrà buscar a tendes de segona mà, fires o altres llocs.

Actualment si no guardem cap consola o joc antic a casa per les raons que sigui i volem tornar a jugar a aquells títols que anys enrere van causar furor o simplement volem jugar als jocs que no vam tenir l’oportunitat de gaudir mai haurem de fer un petit esforç i buscar informació sobre com aconseguir-los.

Les empreses que produeixen videojocs, però, també estan interessades en què els seus antics jocs puguin seguir essent jugats, és per això que ja sigui a les consoles de nova generació o en un ordinador es poden adquirir títols que van sortir anys enrere i que han estat adaptats als nous sistemes.

De fet a vegades les companyies tornen a publicar jocs del passat afegint millores, sobretot visuals. És el que es coneix com a “remaster“. Una altra forma que han tingut algunes companyies per renovar els seus antics jocs ha sigut amb rellançaments de les clàssiques consoles com la primera Play Station, amb una mida més petita i un preu més econòmic, encara que el catàleg de jocs que venen amb aquesta reedició és limitat.

A part d’això gràcies a internet i les seves comunitats, i gent apassionada d’arreu del món els videojocs retro segueixen avui en dia tenint suport.

Jugar a aquells videojocs que són avui en dia avantpassats dels jocs actuals és una bona manera de veure i descobrir com es va iniciar tot, i com amb els anys els jocs es van anar millorant, evolucionant i ampliant.

Animo a tots aquells aficionats als videojocs més actuals que, sigui per la raó que sigui que no hagin conegut els jocs de les antigues generacions, facin una mica de recerca o provin de jugar a aquells jocs que encara avui en dia es poden gaudir, i que són i seran per sempre els predecessors d’una de les més grans formes d’art i entreteniment moderns que ha fet l’ésser humà: els videojocs.

Comentaris tancats.