OPINIÓ, Recomanacions culturals, Sin categoría

‘Avengers Endgame’, en estrena

Direcció: Anthony i Joe Russo

Producció: Kevin Feige

Guió: Christopher Markus, Stephen McFeely

Basada en: Els Vengadors de Stan Lee i Jack Kirby

Música: Alan Silvestri

Fotografia: Trent Opaloch

Muntatge: Jeffrey Ford, Matthew Schmidt

Protagonistes: Robert Downt Jr. (Iron Man), Chris Evans (Captain America), Mark Ruffalo (The Hulk), Chris Hemsworth (Thor), Scarlett Johansson (Black Widow), Jeremy Renner (Hawk-Eye), Don Cheadle (War Machine), Paul Rudd (Ant-Man), Karen Gillan (Nebula), Bradley Cooper (Rocket), Gwyneth Paltrow (Pepper Potts), Josh Brolin (Thanos) i Brie Larson (Captain Marvel).

La pel·lícula va ser anunciada l’any 2014 com ‘Infinity War part 2′ però va ser estrenada el 26 d’abril de 2019 als Estats Units. Té una durada de 181 minuts (3 h i 1 min) i està classificada com a gènere d’acció, superherois i ciència-ficció.

Avengers Endgame’ és la pel·lícula que va just després de l’estrenada l’any 2018, ‘Avengers Infinity War’. L’argument es basa a voler recuperar la meitat del món que Thanos va desintegrar per mantenir la balança, jugant amb el que consideraríem, viatges en el temps.

La pel·lícula no va deixar a ningú desil·lusionat. Els grans fans de Marvel vam estar esperant l’estrena d’aquesta des del moment que vam sortir de l’anterior l’any passat, i des del meu punt de vista, ens han donat el final que mereixíem.

Des de la meva experiència, crec que van explicar suficientment bé el tema dels viatges en el temps perquè no et perdessis. Tot i que alguna gent pensa que van “assassinar” la personalitat d’alguns dels personatges principals, jo crec que va anar perfecte per la part còmica de la pel·lícula. Ens van donar acció, l’últim però meravellós cameo de Stan Lee, emocions contradictòries com l’alegria, l’humor i la pena, però sobretot, ens van proporcionar el final que tots estaven esperant.

Durant el llargmetratge vaig estar en tensió en tot moment, i si sóc sincera, crec que no vaig deixar de plorar. Va ser preciós compartir sala amb gent igual de fan que van viure la pel·lícula en primera persona.

La pel·lícula va recaptar al voltant d’uns 1,48 bilions d’euros, arribant a la quantitat que va guanyar Avatar. Això ha fet que molta gent s’interessi pel gran món de Marvel.

Per tant, quines són les pel·lícules que has de veure abans? En tot el món de Marvel hi ha moltes pel·lícules, però amb els Vengadors, només quatre: ‘The Avengers: Assamble’, ‘The Avengers: Age of Ultron’, ‘The Avengers: Infinity War’ i ‘The Avengers: Endgame’. Per entendre aquesta última pots només veure les tres anteriors, però jo recomanaria, per l’experiència completa, que gaudiu de totes.

En conclusió: després d’11 anys, 23 pel·lícules i la creació d’un món del qual molta gent se sent part, ‘Avengers: Endgame’ és un dels millors finals que podríem demanar.

Ens han donat el final necessari per a alguns dels personatges més importants i fins i tot Robert Downy Jr. va dir que donava la seva “benedicció” al final que l’esperava. Em vaig sentir molt orgullosa i feliç, però encara no s’ha acabat. Marvel ja ha tret l’estrena d’altres pel·lícules com la segona de ‘Spider-man’ o la nova de ‘Black Widow’. Per tant, encara podrem gaudir del nostre món cinematogràfic preferit

Comentaris tancats.