OPINIÓ, Recomanacions culturals

La pel·lícula històrica que has de conèixer

T’agrada la història? Veure i analitzar pel·lícules amb el gènere històric ha de ser de gran interès per tu i si no coneixes aquesta, t’agradarà.

Titulada ’12 años de esclavitud’, i com bé diu el nom, tracta principalment l’esclavitud als Estats Units durant el s. XIX.

FITXA TÈCNICA

Direcció: Steve McQueen

Repartiment: Benedict Cumberbatch, Brad Pitt, Michael Fassbender, Paul Giamatti, Paul Dano, Sarah Paulson, Chiwetel Ejiofor, Quvenzhané Wallis, Lupita Nyong’o

Títol en V.O: 12 Years a Slave

Nacionalitat: USA 

Any: 2013 

Data d’estrena: 13-12-2013

Gènere: Drama. Basat en fets reals. Biogràfic. Esclavitud. Racisme. S.XIX. Històric

Color o en B/N: Color 

Guió: John Ridley

Fotografia: Sean Bobbitt 

Música: Hans Zimmer

’12 AÑOS DE ESCLAVITUD’

S’escriu la crítica de la pel·lícula ’12 años de esclavitud’ per impulsar als lectors i lectores que visualitzin la història autobiogràfica de Solomon Northup, així mateix conèixer l’època de l’esclavitud als Estats Units.

És important donar veu a les pel·lícules que es basen en fets històrics i alhora veure i reflexionar quin progrés s’ha realitzat i si avui en dia encara existeix aquella realitat.

El 1861, en dies previs a la Guerra de Secessió, Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) viu a Saratoga Springs amb la seva dona i dos fills com un home negre lliure. Dos homes blancs (Scoot McNairy i Taran Killam) li ofereixen feina com a violinista a Washington. Solomon s’acomiada de la seva família per una estada que només ha de durar unes setmanes. Tanmateix, quan, durant el seu últim dia a Washington, celebra l’èxit de la seva música sopant amb els dos homes que l’han contractat, aquests el droguen. L’endemà, els dos homes ja no hi són i ell es troba sense documentació ni diners en un calabós i lligat amb cadenes a punt per ser enviat al sud del país per ser venut com esclau.

Steve McQueen, és un director, productor, guionista i artista britànic. Amb 12 anys d’esclavitud, un drama històric que narra les memòries d’un esclau de 1853, va guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula, el Premi BAFTA a la millor pel·lícula i el Globus d’Or a la millor pel·lícula dramàtica. A més, també rebé el premi al Millor Director des del New York Film Critics Circle i fou el primer director negre en guanyar l’Oscar a Millor Pel·lícula.

’12 Años de esclavitud’ és una conscienciació del fenomen de l’esclavitud als Estats Units. El treball previ a la filmació i la idea de plasmar la història autobiogràfica al món del cinema és excel·lent. A més, la representació que realitza l’actor Chiwetel Ejiofor (Solomon Northup) com a protagonista de la pel·lícula és molt bona i positiva.

Per altra banda, s’ha criticat que és un film amb consciència de ser la pel·lícula preferida sobre l’esclavitud. Després d’haver cercat, no hi ha documentació ni contingut on es mostri aquest objectiu per part de l’equip tècnic. Recomano veure la pel·lícula perquè està molt ben realitzada i és digna de visualitzar-la.L

Comentaris tancats.