OPINIÓ, Recomanacions culturals, Sin categoría

‘Círculo’: En què ens basem per jutjar a la gent?

Any: 2015

País: Estados Unidos

Director: Aaron Hann, Mario Miscione

Repartiment: Julie Benz, Michael Nardelli, Carter Jenkins, César García, Kaiwi Lyman, Matt Corboy, …

Gènere: Intriga. Thriller. Ciència ficció | Cine independent USA

Sinopsi

Un grup de gent amb una vida aparentment normal es troben de cop i volta tancats a un cercle. Ningú se’n recorda com han arribat allà, no saben on són, per què estan en aquell lloc…

De cop i volta es comencen a adonar que cada cert temps mor algú aleatòriament, a poc a poc comencen a pensar i veuen com realment són ells els que estan escollint a qui matar. Les persones del mateix cercle són les encarregades de decidir a qui maten, el llarg de la pel·lícula es pot veure quins són els criteris que determinen qui ha de morir i qui s’ha de salvar.

Dins d’aquest cercle hi ha persones molt diferents: diverses cultures, sexe, mentalitat, orientació sexual, edat…

‘Círculo’ acaba amb unes imatges molt desconcertants, serà el mateix espectador qui haurà d’imaginar el desenllaç d’aquest film.

Opinió personal

Aquesta pel·lícula destaca pel seu missatge que vol transmetre, el seu objectiu és fer que els espectadors s’adonin de la manera que tenim de jutjar a la gent segons el que veiem sense conèixer la història que hi ha darrere.

Et crea un propi pensament moral i et fa reflexionar sobre aspectes de la vida que ens trobem dia a dia al nostre entorn; és trist que jutgem a les persones sense saber res del seu origen ni de la seva història, ens estem tornant massa superficials.

D’altra banda es destaca molt la intel·ligència i la estratègia, ja que podem dir que l’objectiu del “círculo” és sobreviure, i, si s’ha de passar per mentides o trampes per aconseguir-ho es fa.

M’ha agradat molt i la recomanaria a totes aquelles persones que els hi agrada reflexionar i filosofar sobre el dia a dia dels éssers humans i la superficialitat que es troba.

Altres opinions

“La proposta és molt atractiva i la pel·lícula és molt àgil i ràpida pel seu propi concepte, ja que es desenvolupa en “temps real” i hi ha una mort cada dos minuts, de manera que estàs permanentment pendent de la pantalla per saber qui serà el proper a morir. A mi m’ha encantat i la poso entre els meus favorits de l’any.”

“La pregunta que és plantejada és molt bona. Qui mereix viure i qui no? És clar que pot espantar-nos només pensar-hi. Però posats a ser forçats a triar, millor prendre una decisió no? Quins serien els determinants a tenir en compte llavors? ¿Esperança de vida? ¿Esperança de vida de qualitat? ¿Contribució a la societat? ¿Danys a tercers? Preguntes molt interessants que van sortint durant la pel·lícula.”

“Aquesta és la millor manera de fer un thriller psicològic i alhora un estudi de com som els humans davant d’una situació tan límit. És una cosa millorable, però és més que suficient, penso que qui m’hagi llegit està perdent el temps llegint això en lloc de veure-la i gaudir d’una cinta de tan bona qualitat.”

Comentaris tancats.